Dlaczego nie powinniśmy jeść pangi?
 

1. Brak kwasów omega-3
Większość ryb zawiera mnóstwo kwasów omega-3. To cenne składniki, które budują nasze komórki, pozytywnie wpływają na pracę mózgu oraz narząd wzroku. Wzmacniają też serce i kości oraz niwelują objawy alergii.
Niestety, panga ma w sobie tylko śladowe ich ilości. W 100 g ryby hodowlanej znajdziemy 0,05 g kwasów omega-3. Podobnie wygląda zawartość witamin i składników mineralnych.
Ryby cenimy przede wszystkim za zdrowe kwasy omega-3, których to panga praktycznie nie zawiera – komentuje Joanna Stachowicz-Skałecka, dietetyk i autorka bloga "Trenerka zdrowej diety".

Stawy Rybne Siemień

Gospodarstwo Rybackie
Siemień Sp. z o.o.

ul. Kasztanowa 38
21-220 Siemień
tel./fax 83 354 70 04

Łowisko wędkarskie już zamknięte! Zapraszamy w przyszłym sezonie!

Informujemy, że od dnia 20.09.2017 r. nasze łowisko jest nieczynne.
Dziękujemy wszystkim miłośnikom wędkowania  za wspólny sezon i  zapraszamy w przyszłym roku.


<<< Wróć
Dodano: 20 Wrzesień 2017