Chcielibyśmy zaprosić Państwa do udziału w VII Grand Prix Lubelszczyzny 2017 w brydżu sportowym par w Parczewie, jako sponsor nagród rzeczowych w postaci pysznych ryb z naszej hodowli.

Turniej odbędzie się w Hotelu Alma, ul. Polna 42 w Parczewie, w godzinach 10.00 - 16.30. Zapisy do turnieju od 9.30.

Stawy Rybne Siemień

Gospodarstwo Rybackie
Siemień Sp. z o.o.

ul. Kasztanowa 38
21-220 Siemień
tel./fax 83 354 70 04

Rady nie od parady

Aby ryba w czasie skrobania się nie wyślizgiwała z rąk, dobrze jest ją przedtem posypać solą.

Aby porcje ryby w czasie gotowania nie zniekształciły się, należy przedtem poprzecznie naciąć skórę ryby.

Ryba nie zżółknie, jeśli będzie gotowana w wywarze z warzyw ze sporą ilością natki pietruszki i cebuli.

Wywar z ryb będzie klarowny, gdy gotuje się go bez przykrycia.

Ryby należy smażyć na mocno rozgrzanej patelni.

Ryba nie przywrze do patelni, gdy do oleju doda się trochę soli.

Smak ryby poprawi się gdy przed smażeniem zamoczymy ją w zimnym mleku przez ok 2h.

Zobacz nasze przepisy