Dnia 7.11.2017 r. odbyło się spotkanie okolicznościowe i prezentacja wystawy „Siemień w starej fotografii” z okazji  obchodów 600-lecia lokacji Siemienia    w Wojewódzkiej Bibliotece Publicznej im. H. Łopacińskiego w Lublinie.
W programie spotkania m.in. udział naszego Gospodarstwa pod hasłem „Ryba z Siemienia to raj dla podniebienia” połączony z degustacją dań z ryb.

Stawy Rybne Siemień

Gospodarstwo Rybackie
Siemień Sp. z o.o.

ul. Kasztanowa 38
21-220 Siemień
tel./fax 83 354 70 04

Rady nie od parady

Aby ryba w czasie skrobania się nie wyślizgiwała z rąk, dobrze jest ją przedtem posypać solą.

Aby porcje ryby w czasie gotowania nie zniekształciły się, należy przedtem poprzecznie naciąć skórę ryby.

Ryba nie zżółknie, jeśli będzie gotowana w wywarze z warzyw ze sporą ilością natki pietruszki i cebuli.

Wywar z ryb będzie klarowny, gdy gotuje się go bez przykrycia.

Ryby należy smażyć na mocno rozgrzanej patelni.

Ryba nie przywrze do patelni, gdy do oleju doda się trochę soli.

Smak ryby poprawi się gdy przed smażeniem zamoczymy ją w zimnym mleku przez ok 2h.

Zobacz nasze przepisy